Požiar v erotickom zariadení spôsobil škodu 2 milióny Skv

26.03.2008 Poprad

Poprad 26. marca (TASR) - Popradský vyšetrovateľ začal trestné stíhanie vo veci pre trestný čin všeobecného ohrozenia z nedbanlivosti v súvislosti s požiarom v erotickom zariadení Aladin v Poprade.
Požiar vznikol v utorok 25. marca v jednej z izieb na druhom poschodí, odkiaľ sa rozšíril do podkrovia a zasiahol aj časť strechy. V tom čase boli v zariadení dve osoby, ktoré sa snažili požiar uhasiť, čo sa im však nepodarilo. Oheň uhasili privolaní hasiči po 23. hodine. Na mieste zasahovali tri cisterny, vysokozdvižná plošina a technické vozidlo.
\"Zisťovateľ príčin požiarov vylúčil úmyselné založenie. Majiteľovi zariadenia vznikla škoda približne 2 milióny korún, \" uviedla dnes pre TASR hovorkyňa Krajského riaditeľstva PZ v Prešove Magdaléna Fečová.
Hovorkyňa informovala aj o lúpeži, ktorá sa stala v Poprade na stanovišti autobusu v pondelok popoludní. Traja neznámi muži tam pristúpili k 24-ročnému cestujúcemu zo Sobraniec, ktorý čakal na autobus. Jeden z páchateľov žiadal od neho peniaze, a keď odpovedal, že žiadne nemá, ďalší vybral \"vyskakovací\" nôž s čepeľou dlhou asi 15 cm a držal ho v blízkosti brucha poškodeného. Druhou rukou mu z náprsného vrecka ukradol peňažensku s osobnými dokladmi, hotovosťou a tiež mobilný telefón. Ďalší dvaja páchatelia mu potom ukradli aj cestovnú tašku s oblečením, topánkami a potravinami, ktorú mal položenú na zemi vedľa seba.
Mladého Sobrančana nezranili, ale spôsobili mu škodu takmer 17 tisíc korún. Fečová dodala, že páchateľom hrozí trest odňatia slobody na sedem až dvanásť rokov.
 

Vyberte región